|
Strajk inwestorów
|
CashCenter

InvestoR

Grupa: Zarejestrowani

|
RE: Strajk inwestorów
Powiem Wam, że zastanawiałem się nad inwestowaniem na innym portalu SL, ale dzięki Forum wstrzymałem się na szczęście! Nie chce się wierzyć, że w obecnych czasach są ludzie, którzy tak traktują klientów! W każdym razie życzę powodzenia w całej akcji z Monetto.
|
|
| 27-08-2008 04:52 PM |
|

|
kmichal79

Dyskutant

|
To chyba najgorszy z portali.
1. Najdroższy (masa ukrytych kosztów).
2. Skomplikowany.
3. Niedopracowany.
|
|
| 31-08-2008 11:37 AM |
|
 |
qf3l3k

Dyskutant

|
To prawda. Dodatkowo od kiedy pamietam co jakis czas ktos zglasza problemy z podsumowaniami pieniedzy. Zarowno po stronie PB jak i PD Monetto ma problemy z obliczaniem pieniedzy znajdujacych sie na koncie uzytkownika prawidlowo.
Wystarczy przeczytac posty z ostatnich dni:
"...w moim "Podsumowaniu" mam wszedzie 0 ! o co chodzi?...."
Dla ulatwienia dodac nalezy, ze problem tez zostal przez PB zgloszony 18 sierpnia 2008, a reakcja HelpDeska nastapila 30 sierpnia 2008.
Oczywiscie mielismy do czynienia ze standardowa odpowiedzia
"...prosze wyslac opis problemu na pomoc@monetto.pl..."
Jak zapewne wiedza uzytkownicy portalu, kiedy pojawia sie taka odpowiedz z HelpDeska wowczas sa bardzo male szanse na rozwiazanie problemu lub uzyskanie odpowiedzi.
Tymniemniej uwage zwarac fakt, ze portal ten traktuje zuplenie luzno kwestie zarzadzania faktycznym stanem konta swoich uzytkownikow.
Zapewne kiedy komus znikna pieniadze z konta (co z tego co pamietam w przeszlosci sie zdazalo) wowczas zostanie poinstruowany o opisanie problemu na pomoc@monetto.pl.
To zakrawa na paranoje poprostu. Jak mozna miec zaufanie do ludzi, ktorzy tak naprawde nie przywiazuja wagi do tego co dzieje sie z pieniedzmi ich klientow?
Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2008 12:43 PM przez qf3l3k.
|
|
| 31-08-2008 12:40 PM |
|
 |
Asael

Wymiatacz

|
To chyba najgorszy z portali.
1. Najdroższy (masa ukrytych kosztów).
2. Skomplikowany.
3. Niedopracowany.
Wg mnie przesadzasz. Nie jestem użytkownikiem Monetto, ale wg mnie serwis ma problemy głównie dzięki osobie HelpDeska (a kim jest HelpDesk właściwie nie wiadomo) i jego czynów.
Ad. Najdroższy
Z założenia Monetto miało być chyba miejscem gdzie obraca się dużymi pieniędzmi (pożyczkodawcy dają większe oferty niż 500 zł). Gdyby spłacalność pożyczek była tak dobra jak mówią statystyki podawane przez Monetto, to biorąc pod uwagę, że więcej pieniędzy bezproblemowo wraca - finalnie wcale nie jest drożej w porównaniu z innymi serwisami. Wręcz przeciwnie.
Ad. Skomplikowany
Statystyki typu "WD 40" rzeczywiście mnie osłabiły na początku, ale w sumie jak się człowiek połapie - to są to najlepsze wskaźniki wiarygodności pożyczkobiorcy jakie do tej pory widziałem na SL.
Ad. Niedopracowany
Od strony technicznej serwis mi wygląda na najbardziej dopracowany i przemyślany.
Osobiście Monetto nie polubiłem od pierwszego wejrzenia, ale odpowiadając na post kmichala79 i próbując być rzetelnym - okazuje się, że wcale nie takie Monetto straszne...
http://www.social-lending.pl, GG: 4681701
|
|
| 31-08-2008 01:31 PM |
|
 |
Asael

Wymiatacz

|
Zapewne kiedy komus znikna pieniadze z konta (co z tego co pamietam w przeszlosci sie zdazalo) wowczas zostanie poinstruowany o opisanie problemu na pomoc@monetto.pl.
Widzę zatem drugi poważny problem (oprócz osoby HelpDeska) w Monetto - o czym wcześniej nie wiedziałem. Dzięki za info.
http://www.social-lending.pl, GG: 4681701
|
|
| 31-08-2008 01:35 PM |
|
 |
dj_manio

Wymiatacz

|
To prawda. Dodatkowo od kiedy pamietam co jakis czas ktos zglasza problemy z podsumowaniami pieniedzy. Zarowno po stronie PB jak i PD Monetto ma problemy z obliczaniem pieniedzy znajdujacych sie na koncie uzytkownika prawidlowo.
Wystarczy przeczytac posty z ostatnich dni:
"...w moim "Podsumowaniu" mam wszedzie 0 ! o co chodzi?...."
Dla ulatwienia dodac nalezy, ze problem tez zostal przez PB zgloszony 18 sierpnia 2008, a reakcja HelpDeska nastapila 30 sierpnia 2008.
W ramach uzupełnienia : ten problem to był zgłoszony 17 lipca i już 21 lipca była odpowiedź HelpDeska cytuję "Analizujemy sprawę" następnie po wielu monitach 1.08 HelpDesk odpowiedział: "sprawa została zanalizowana, odpowiednie poprawki zostaną wdrożone do połowy przyszłego tygodnia." Zdaje się że minął miesiąc a poprawek nie ma!
To zakrawa na paranoje poprostu. Jak mozna miec zaufanie do ludzi, ktorzy tak naprawde nie przywiazuja wagi do tego co dzieje sie z pieniedzmi ich klientow?
Były przypadki - sam tego doświadczyłem że na koncie działy się dziwne rzeczy - miałem w pewnym momencie ujemną kwotę środków zablokowanych czyli więcej na inwestycje. Tu jednak reakcja była natychmiastowa: w godzinę po zgłoszeniu już miałem konto "wyprostowane". Z tego co wiem to poza tym błędem ze środkami zablokowanymi jeszcze nikomu nic nie zginęło, i oby do tego nie doszło.
|
|
| 31-08-2008 01:43 PM |
|
 |
qf3l3k

Dyskutant

|
Odnosnie znikajacych pieniedzy, nadal uwazam, ze jakiekolwiek niescislosci nie powinny sie pojawiac.
A jesli juz zaistnieja powinny byc naprawione pzez portal, a nie zglaszane przez uzytkownikow zanim portal to "zauwazy" i naprawi.
To pokazuje wysoki stopien ignorancji dla testowania oprogramowania jakie uruchamiaja i poddaje w watpliwosc jakiekolwiek procedury testowe, a utwierdza w ich braku.
Brak reakcji ze strony portalu na zglaszane problemy i ponad dwumiesieczny okres ignorowania problemu to normalne, co nie oznacza, ze akceptowalne. To nie jest portal spoleczny jak nasza-klasa.pl. Na Monetto sie obraca pieniedzmi wiec tego typu problemy powinny byc naprawiane natychmiast po zgloszeniu. Chyba, ze ktos nie panuje nad kodem i nad tym co czyni.
Co do okreslania terminow uruchomienia czegokolwiek to wszyscy chyba wiemy, ze HelpDesk pisze bzdury.
Tymniemniej mysle, ze HelpDesk jako taki ostrzymuje instrukcje od kogos innego i to raczej ta osoba nie wie co czyni.
Na chwile obecna HelpDesk raczej jest bezczelny i nie posiada wlasciwego podejscia do klienta i to jest duzy problem dla portalu, natomiast mysle, ze daty uruchomienia funcjonalnosci lub naprawy bledow sa konsultowane z project managerem albo kims podognym, kto zna harmonogram prac (jesli wogole cos takiego istnieje na Monetto).
Sam HelpDesk jednak powinien byc wymieniony na osoby majace wiecej przygotowania i dswiadczenia w pracy z klientami. Obecnie mamy do czynienia z ludzmi, ktorzy probuja zgywac mondrale, a na koncu sami gubia sie w tym co pisza.
Najlepszym przykladem jest dyskusja na temat GIODO i zbioru danych osobowych jaki posiada Monetto.
Do dzisiaj nie poznalismy nazwiska ABI chociaz informacja ta powinna byc dostepna dla ludzi powiezajacych dane portalowi. To oczywiscie jeden z ostatnich przykladow, ktorych mozna by mnozyc.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2008 02:46 PM przez qf3l3k.
|
|
| 31-08-2008 02:38 PM |
|

|
|
|