Odpowiedz  Napisz temat 
Windykacja na Monetto - jak Monetto oklamuje swoich Pozyczkodawcow
qf3l3k
Dyskutant Offline
Grupa: Zarejestrowani
 Pożyczkodawcy 
Windykacja na Monetto - jak Monetto oklamuje swoich Pozyczkodawcow

Jak Monetto traktuje pozyczkodawcow i traktuje ich jak idiotow w zakresie windykacji.

Zgodnie z zasadmi na jakie godza sie pozyczkodawcy w momencie zawierania pozyczki jest, ze Monetto przekaze pozyczke do windykacji w momencie kiedy opoznienie splaty jakiejkolwiek raty osiagnie 45 dni.

Po tym okresie calosc pozyczki (nie tylko jedna rata) powinny trafic do windykacji.

Jak rozbiezna jest prawda od tego na co zgadzaja sie pozyczkodawcy mozna sie przekonac od pewnego czasu, kiedy to Monetto czaruje nas opowiesciami o jakichs panelach sledzenia windykacji i innymi bajkami.

Do windykowania mam obecnie 3 pozyczki:
- Pozyczka 1 - powinna trafic do windykacji 9 wrzesnia 2008 - NIGDY DO WINDYKACJI NIE PRZEKAZANA
- Pozyczka 2 - powinna trafic do windykacji 10 wrzesnia 2008 - NIGDY DO WINDYKACJI NIE PRZEKAZANA
- Pozyczka 3 - powinna trafic do windykacji 15 wrzesnia 2008 - PRZEKAZANA DO WINDYKACJI 25 WRZENIA - 10 DNI OPOZNIENIA W PRZEKAZANIU

Obecnie jedynie Pozyczka 3 trafila do windykacji, ale nie bez dodatkowych fajerwerkow.

Kiedy uplynelo 45 dni opoznienia w splacie kazdej z pozyczek wyslalem do monetto zapytanie o numer sprawy oraz dokumenty windykacyjne i ewentualnie osobe kontaktowa z firmy windykacyjnej, ktora moze odpowiedziec na moje pytania.

Informacji takich nigdy nie dostalem. W zamian za to Monetto czarowalo mnie i innych pozyczkodawcow jakimis opowiesciami o panelikach windykacyjnych itd.

Finalnie musialem sam dzwonic do firmy windykacyjnej, aby sie dowiedziec, ze Monetto mnie oklamuje twierdzac, ze wszystkie sprawy zostaly przekazane.

W mailu datowanym na 2/10/2008, ktory otrzymalem z adresu podolaczek@gmail.com (on behalf of pomoc@monetto.pl) - ktokolwiek stoi za tym adresem - wyraznie jest napisane, ze wszystkie pozyczki o jakie pytam zostaly do windykacji prezkazane:

"...1. Sprawy do windykacji zostały przekazane ...:

Oczywiscie jest to klamstwo. Rozmawialem z osoba zajmujaca sie sprawami Monetto w firmie windykacyjnej i nic nie wie o pozostalych dwoch pozyczkach.

MONETTO POPROSTU NIE PRZEKAZALO DOKUMENTOW DO WINDYKACJI KLAMIAC W MAILACH PRZEZ MIESIAC, ZE SPRAWY ZOSTALY PRZEKAZANE.

Dodatkowo zabawne jest, ze dostalem dokument umowy z firma windykacyjna z data przekazania 17 wrzesnia 2008. Niestety to kolejne klamstwo i falszowanie dokumentow ze strony Monetto poniewaz sprawa wplynela do firmy windykacyjnej tydzien pozniej.

Dodatkowo Monetto oglosilo otwarcie wielkiego panelika windykacyjnego gdzie mozna sciagnac umowy z firma windykacyjna.
Niestety do dnia dzisiejszego nie mam zadnej umowy do pobrania z ich wspanialego portalika.

Twierdza, ze pracuja nad rozwiazaniem problemu (juz ponad tydzien). Oczywiscie efektow nie widac i pewnie nie bedize. Jak ktos nie przygotowal dokumentow to trudno pokazac cos z niczego.

Dodatkowo po drodze przebojow z windykacja na Monetto mielismy mnostwo innych ciekawostek jak chociazby brak informacji ze strony Monetto zawartej w regulaminie, ze do kosztow windykacji nalezy doliczyc podatek VAT w wysokosci 22%.

Zdaje sie, ze Monetto to portal dla osob prywatnych nie podmiotow gospodarczych wiec zgodnie z prawem wszystkie ceny i oplaty powinny byc podane brutto.

Mysle, ze na biezaco bede opisywal teraz klamstwa i oszustwa jakimi Monetto mami pozyczkodawcow dzialajac na ich szkode poprzez nie przekazywanie spraw do windykacji.

Moim zdaniem sprawa Monetto powinna znalezc final w sadzie i w taki sposob wyciagnac konsekwencje z destrukcyjnej dzialalnosci portalu i osob nim kierujacych.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2008 09:05 AM przez qf3l3k.

03-10-2008 10:04 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
dj_manio
Wymiatacz Offline
 Pożyczkodawcy https://www.finansowo.pl/profil/987828 https://www.monetto.pl/profile/view/92948652 dj_manio 
RE: Windykacja na Monetto - jak Monetto oklamuje swoich Pozyczkodawcow

Ja mogę tylko potwierdzić potężne opóźnienia i zwodzenie pożyczkodawców pseudowindykacją. Moje 2 pożyczki w windykacji znalazły się dopiero przed paroma dniami chociaż powinny odpowiednio:
1) brak spłat od 19 maja czyli do windykacji powinna trafić 3 lipca!! a trafiła chyba bo pewny nie jestem 29 września!!. Trzy miesiące opóźnienia! Już sąd powinien zajmować się tą sprawą a właściwie to nawet komornik.
2) brak spłat od 15 czerwca czyli od 1 sierpnia powinna być w windykacji niestety trafiła chyba dopiero 30 września czyli 2 miesiące spóźnienia.

Piszę chyba ponieważ poza błędnymi drukami zleceń dla Kaczmarski Incasso nie dostałem żadnego potwierdzenia że te druki do KI trafiły!!

Ponadto 3 inne pożyczki nadal do windykacji nie trafiły.

04-10-2008 01:49 PM
qf3l3k
Dyskutant Offline
 Pożyczkodawcy 

Jesli KI nie przyslalo wczoraj (3/10/2008) informacji o zarejestorwaniu sprawy to sprawa nie zostala do nich przekazana.
Raport z KI wychodzi raz w tygodniu (piatek) i zawiera aktualne informacje o postepach w sprawach jakie im sie zlecilo.

Zadzwonilem do KI i dowiedzialem sie jak to wyglada.
Jesli Monetto przekazalo sprawe wowczas raz w tygodniu przychodzic bedize potwierdzenie z KI o statusie i postepach w sprawie.

Ja takowy raport wczoraj od KI dostalem na temat jednej sprawy poniewaz jak juz pisalem dwoch nie przekazali.

Oczywiscie w mailach Monetto sie upiera, ze wszystkie sprawy zostaly przekazane i oczywiscie to sprawdza haha Smile jak wszystko Smile

Moj wniosek jest taki, ze najpierw Monetto powinno sie poddac samo-sprawdzeniu zdrowia mentalnego Smile zanim ktokolwiek zezwoli im na kontakt z innymi ludzmi lub dzialanie w zakresie prowadzenia firmy.

Poza tym Monetto klamie w zakresie panelu sledzenia windykacji KI.

KI nigdy nie oferowal panelu sledzenia spraw, a jedynie panel rejestrowania spraw o czym Monetto bylo uprzedzone jako, ze informacja to zostala przekazana do Banacha przez pracownikow KI.

Login do panelu KI byl wiec wytworem wyobrazni Monetto poniewaz pozyczkodawcom nie jest on potrzebny jesli to Monetto ma zglosic wszystkie sprawy.

Ciekawostka jest natomiast, ze Monetto zada ode mnie kopii dowodu osobistego, a podczas rozmowy z KI wogole taka sprawa nie zostala poruszona, ze musze dostarczyc jakiekolwiek dokumenty.

Kolejny wymysl Monetto?

Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2008 04:17 PM przez qf3l3k.

04-10-2008 04:10 PM
dj_manio
Wymiatacz Offline
 Pożyczkodawcy https://www.finansowo.pl/profil/987828 https://www.monetto.pl/profile/view/92948652 dj_manio 

Nic od KI nie dostałem i już wcale mnie to nie dziwi.
Dzisiaj w paneliku Monetto dot. windykacji mam już inne dane w zleceniach, w tym inne daty zleceń! - poprawili miejsce zamieszkania i zmienili datę na 03.10! Oczywiście błędu typu literówka odestki zamiast odsetki nie poprawili i na pewno tego jeszcze nie przekazali do KI. Pozostałych zleceń oczywiście nadal nie ma. Szkoda słów.

04-10-2008 10:20 PM
qf3l3k
Dyskutant Offline
 Pożyczkodawcy 

Ja do dzis nie mam zadnych dokumentow w paneliku windykacyjnym zrobionym przez Monetto.

Monetto naprawia to juz od tygodnia oczywiscie z mizernym skutkiem. Czyli tak naprawde dostaje wiadomosci od KI na temat sprawy do ktorej umowy nie mam.

Natomiast Monetto na swoim blogu opowiada bajki o tym jak to sprawnie windykacja dziala po 45 dniach Smile
Generalnie jest to zupelnie sprzeczne z tym co robia i o czym zapewniaja na blogu, a to juz swiadome wprowadzanie klientow w blad.

[edit]
z ostatniej chwili - wlasnie pojawila mi sie jedna umowa windykacji na portalu Monetto, ktora zgodnie z zapewnieniami pomoc@monetto z dnia 3/10/2008 zostala przekazana juz do windykacji.
Dlaczego na umowie widnieje wiec data z przyszlosci 5/10/2008 skoro ta sprawa juz jest w windykacji?
[/edit]

Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2008 09:16 AM przez qf3l3k.

05-10-2008 08:15 AM
qf3l3k
Dyskutant Offline
 Pożyczkodawcy 

Kolejny przyklad oszukiwania przez monetto:

Dnia 23 wrzesnia 2008 pomoc@monetto przyslala mi informacje, ze wszystkie trzy sprawy jakie powinny byc w windykacji zostaly przekazane do KI.

Tymczasem KI otrzymalo dwie ze spraw 13 pazdziernika 2008, czyli trzy tygodnie po tym jak Monetto zapewnialo o ich przekazaniu.

W KI sprawy zostaly zarejestrowane 20 pazdziernika 2008 (okolo tygodnia trwa zarejestrowanie spraw w systemie KI).

To jest swiadome wprowadzanie w blad klientow przez Monetto w dodatku potwierdzone na pismie. Zarowno ze strony Monetto jak i KI.

Post na forum Monetto jest kasowany przez moderatora. Monetto sie poprostu boi spojrzec prawdzie w oczy i przyznac do oszukiwania swoich klientow.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2008 10:27 AM przez qf3l3k.

21-10-2008 10:27 AM
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

Kredyty i pożyczki przez sieć

MyBB